pátek 19. prosince 2014

Vánoční výzdoba

Vánoční shon vrcholí. Mně se ale letos podařilo připravit vše v předstihu. Dárky už mám zabalené, cukroví už chodíme 2 týdny ujídat a výzdoba je od tohoto týdne také hotová. Už si můžu užívat předvánoční lenošení. 

Letos jsem zvolila výzdobu v červeno-zlaté kombinaci. Chybí mi sluníčko a teplo a kombinace červené a zlaté se zdá být dobrou volbou. Vyvolává ve mně pocit tepla a klidu. A tak se nemůžu nabažit pohledu na ozdobený stromeček a vánoční světýlka, která nám zdobí byt.

Vánoční stromeček máme z Hornbachu, je to kanadská jedle a je krásný, voňavý a velký tak akorát. Járovi a kocourovi se obzvláště líbí. Oba na něm oceňují hlavně korálkový řetízek, za který se prý dobře tahá.
Jarinek už je schopný pomocník. 

Musím ale uznat, že letos už Jari stromek spíše obdivuje než ničí, protože mi pomáhal ho nazdobit. To loni s radostí sundaval ozdoby a kutálel je po bytě.  Ale se zdobením pomáhal už loni.
Loni zdobili stromeček kluci.

A protože byl náš stromeček až moc dobře rostlý a měl větví na rozdávání, museli jsme spodní větve uříznout. Bylo mi líto ořezané větve jen tak vyhodit a tak jsem je využila na ozdobu truhlíků za okny. Těmi nejmenšími větvičkami jsem ozdobila talíře, ve kterých stojí červené vánoční svíčky.
Zvědavý Zmizík samozřejmě nemohl u mého tvoření chybět. 

A samozřejmě nám doma nechybí adventní věnec. V neděli budeme zapalovat poslední svíčku. Vánoce jsou opravdu za dveřmi.

1 komentář:

  1. Ahoj, moc prosím o vyplnění dotazníku pro mou diplomovou práci. Dotazník je zaměřen na dívky a ženy, co mají internetový blog nebo natáčejí videa na youtube.
    Moc děkuji, Klára.
    http://youtube-a-internetovy-blog.vyplnto.cz/

    OdpovědětVymazat