středa 10. prosince 2014

Tip na vánoční dárky - razítka a prstové barvy

Dnes mám pro vás další tip na vánoční dárek pro děti. Dárky jsem pro Járu dostala už před nějakou dobou, ale teď, za dlouhých večerů, se skvěle hodí a dnes poprvé jsme objevili jejich kouzlo. 

Prstové barvy
K prvním narozeninám dostal Jari prstové barvy Faber Castell. V krabičce je šest kelímků s barvami
Barvy jsou o něco řidší než klasické tempery, jsou lehce olejové, takže se snadno roztírají a jdou snadno umýt z podlahy nebo nábytku. Další výhodou prstových barviček je, že nezasychají tak rychle jako tempery nebo vodovky a jdou snadno roztírat. Po nanesení na papír nebo hladkou plochu (my použili talíř) je možné je dlouho roztírat. Když se smíchá tmavá barva se světlou, je možné tmavou barvu ze světlé zase vytřít a prostě si s barvičkami hezky pohrát. Jarimu malování vydrželo asi půl hodiny a to jsme ho už pak od museli od malování odlákat, protože by nám jinak pomaloval všechno nádobí. Z rukou jdou barvy snadno umýt pod tekoucí vodou.



Dřevěná razítka
K druhým narozeninám dostal krásný retro dárek - dřevěná razítka s obrázky domácích zvířátek. Hra s razítky a inkoustem nás bavila všechny. Nejdříve si Jari vzal razítka a prohlížel si zvířátka a vyjmenovával, kdo všechno je na obrázcích. Razítkování a opětné namáčení razítka v iknoustu bylo velkou zábavou. Nakonec přišly na řadu pastelky a vybarvování obrázků - kreativitě se meze nekladou. Razítka jsou cenově velmi dostupná a jsou zábavou nejen pro dítě.


Žádné komentáře:

Okomentovat