úterý 11. listopadu 2014

Svatomartinský lampionový průvod

Dnes má svátek Martin a tak už o víkendu bylo možné dát si v restauracích svatomartinskou husu nebo si užít třeba lampionový průvod. My byli o víkendu na lampionovém průvodu v Dobřichovicích.

Cesta kolem Berounky od zámku po lávku přes řeku byla dlouhá tak akorát, aby to ušly i nejmenší děti. A že jich na průvodu bylo hodně. Aby byl průvod pro děti zajímavý, udělali organizátoři po cestě několik stanovišť s pohádkovými postavami. Jari se nejdéle zasekl u Rumcajse, Manky a Cipíska. Řekla bych, že to bylo hlavně kvůli jelenovi, na kterém seděl Cipísek.

Bohužel pro nás, bylo na jednom stanovišti taky strašidlo - kostlivec schovaný za stromem, který s řevem vyběhl a strašil kolemjdoucí. Jari se vylekal natolik, že už nechtěl jít dál a chtěl jít rovnou domů. Naštěstí jsme ještě cestou potkali Mašinku Tomáše, u něho si Jari spravil dojem z celého hrůzného zážitku a pak už chtěl jít domů.

Na konec stezky jsme nedošli, abychom Jarimu nedělali zbytečné trauma s případnými dalšími strašidly. Na konci stezky byla prý truhla s pokladem a každé dítě si mohlo vytáhnout z truhly nějaké překvapení.

Dnes je na řadě míst po celé republice spousta akcí se svatomartinskou tématikou. Tak neváhejte a vyražte za zábavou.



1 komentář:

  1. Zrovna dneska jsme taky byli v průvodu. Strašidla tam byla taky, ale vzhledem k davu spoluputujících to nebylo ani staršidelné. Místy byl strašidelný les dokonce ucpaný a museli jsme stát frontu. na druhou stranu se zas Majda strašidel nebála a snad ani bát nebude... P.S. Krásný lampion :-)

    OdpovědětVymazat