pondělí 19. května 2014

Županovice s dětmi

Využili jsme toho, že letošní svátek 1.května vyšel na čtvrtek a udělali jsme si prodloužený víkend s našimi přáteli z Liberce. 

Tentokrát jsme společně vyrazili ke slapské přehradě, do Županovic. Ubytovaní jsme byli v chalupě paní Kepkové, která má vnoučata a tak ví, co všechno rodina s dětmi pro pobyt potřebuje.


Zázemí bylo pro Jariho a Hynka naprosto skvělé - zahrada, pískoviště, houpačka, zahradní domeček, u schodiště branka, aby děti nemohly na schody atd.

Hynek - radost na houpačce.

Jari a houpací slon.

Počasí nám moc nepřálo, ale i tak jsme se nenechali zastrašit nějakým deštěm a jezdili jsme na výlety nebo chodili na procházky po okolí.

Na dětském hřišti v Županovicích

Louže a motorky - oblíbená zábava.
Protože jsme bydleli nedaleko Dobříše, nemohli jsme si odpustit výlet do tohoto města. A speciálně do kavárny Velbloud Café, která je naše oblíbená. A protože v kavárně počítají i s dětskými návštěvníky, mohli jsme se tu zdržet déle než je obvyklé, protože si tu kluci mohli hrát.


Nezapomněli jsme ani na dobrý oběd - tentokrát v zámecké restauraci zámku Dobříš. Vynikající jídlo a milá obsluha, co více si přát. 

Společné dovádění před obědem.

A abychom splnili naší tradici - alespoň jednou za rok navštívit zámek Březnice, vydali jsme se v sobotu na Březnici. Škoda chladného počasí, kvůli kterému jsme museli zkrátit procházku zámeckým parkem. Oběd jsme si dali opět v zámecké restauraci, která je velmi baby friendly - před restaurací je velké dětské hřiště s různými prolejzačkami, pískovištěm, houpačkami. Snad nám v létě bude přát počasí a užijeme si i dovádění na hřišti.

Zámek Březnice, pohled ze zámeckého parku.

Samozřejmě jsme s sebou měli i naše kolie a tak si psi užívali dovádění na loukách a my si užívali psí radost.
Více fotografií je v albu.

Dupi a Gita

Máří a její "klacíček".

Gituška pózuje.

Žádné komentáře:

Okomentovat