čtvrtek 6. března 2014

Narozeniny v Jičíně a Poděbradech

Martinův nápad vyrazit do Jičína a oslavit tam mé narozeniny se mi líbil už od začátku. Vyrazili jsme už ve čtvrtek odpoledne, abychom si užili podvečerní procházku městem a navečeřeli se v nějaké restauraci.

Záhy jsme zjistili, že bydlíme na skvělém místě – 2 minuty chůze od centra, od pěší zóny, kde jsme mohli bez obav vypustit Jariho z kočárku a nemuseli jsme se bát, že skočí pod auto, aut zde projíždí minimum. Centrum města je tak opravdu babyfriendly. Poblíž centra je několik dětských hřišť, která v relativně chladném počasí byla prázdná a tak jsme si je mohli zabrat pro sebe. Užili jsme si tak poklidné páteční dopoledne. Když jsme Járu dostatečně unavili na hřišti, šli jsme si ještě sednout do kavárny. Cestou domů Jari vytuhnul v kočárku tak, že se mi podařilo ho přenést do postýlky. Spal 3,5 hodiny – takový krásný narozeninový dárek mi dal. Také jsem dostala nový foťák - vysněnou zrcadlovku. Už se moc těším na jaro, až budu venku fotit jak zběsilá.

S Jarinkem v lipové aleji.
Páteční odpoledne bylo slunečné a docela teplé, proto jsme vyrazili na procházku lipovou alejí. Dvoukilometrová cesta se s malým dítětem může protáhnout na celé odpoledne. Protože je pořád co objevovat, brát do ruky, v aleji je plno stromů, které se dají neustále obíhat dokola. Nu co, hlavně, že byl Jari spokojený. Psí holky vlastně taky, protože při čekání, až náš badatel vše prozkoumá, házeli jsme psům alespoň balonky, aby se trochu proběhli.
Naše holky - Dupi Dup Nirreterrit a Granule Niireterrit.
Chladné sobotní dopoledne jsme si ještě užili na procházce po městě a v čase oběda jsme vyrazili na výlet do Poděbrad. To je další město, které jsme dosud neznali. Lázeňská kolonáda přímo lákala k procházce. A jestli je Jičín baby friendly město, tak Poděbrady jsou tuplem baby friendly. Na kolonádu auta nemohou vjet vůbec. Když je hezké slunečné počasí, je možné si udělat piknik v parku na kolonádě nebo si zajít sednout na zahrádku některé z restaurací či kaváren, kterých je na kolonádě několik. Protože je Jára tak trochu neposeda a má zrovna období, kdy ho hrozně baví běhat a někam lézt, užili jsme si krásnou procházku parkem. Vysedávání po kavárnách snad bude možné při příští návštěvě.
 
V Poděbradech v parku.


1 komentář: