čtvrtek 29. srpna 2013

S dětmi čas tak rychle letí

Vnímání času je fakt relativní. Jednou mám pocit, že se vleče, jindy se mi zdá, že hrozně rychle utíká. Na dnešním výletu do ZOO jsem si uvědomila, jak rychle čas letí, když jde o růst dětí.


Komando na listopadovém výletu.
S naším Kočárkovým Komandem jsme za dobu, co je Jari na světě byli na několika společných výletech. Náš první výlet byl do pražské ZOO v listopadu 2012, kdy byly Jarimu 3 týdny. Tenkrát prospal celý výlet. Ležel zachumlaný v kočárku a nikdo o něm celou dobu nevěděl. Ostatní děti tou dobou jezdily v hlubokých kočárcích, nikdo z nich ještě nechodil, Zuzu tou dobou ještě ani neseděla. 



Uběhlo 9 měsíců a my se znovu vydali do ZOO. A já se nestačím divit, jak velký pokrok děti udělaly a jak moc se nám za tu dobu změnily. V tomto věku opravdu dělají neuvěřitelné pokroky a je velký rozdíl mezi novorozencem a 10-ti měsíčním dítětem. A na fotkách je to dobře vidět.

Komando v plné síle na srpnovém výletu.

Na dnešním výletě byl Jari skoro celou dobu vzhůru, protože si nemohl nechat ujít tolik nových vjemů. V kočárku lezl sem a tam, stoupal si, aby dobře viděl do ohrady se zvířaty, se zaujetím pozoroval zvířata. Kuba a Adélka už suverénně běhají, Jonáš chodí a Zuzu chodit začíná. Všichni už umí napodobit, jak dělá kůň, koza, kráva či kachna.
Jonáš, Jakub, Adéla, Jaroslav a Zuzana.
Dnešní návštěva ZOO byla úplně jiná než ta listopadová. Už nebylo možné celý den nechat děti v kočárcích a sednout si na dvě hodiny na kafe, protože to je pro chodící děti nuda. Musely jsme jim také dát čas na hraní a běhání neb už jsou přeci velcí a potřebují si hrát. A je skvělé, že si umí hrát společně, protože se znají a mají se rádi. 


Jari - 3 týdny.
Jari - 10 měsíců.


1 komentář:

  1. zrovna jsme to dneska s Kubou řešili, jak na dětech asi člověk nejvíc vidí, jak ten čas letí a jak Jari hrozně vyrost

    OdpovědětVymazat