pondělí 7. září 2015

Tip na výlet - ZOOPARK ZÁJEZD

O posledním prázdninovém víkendu jsme se vydali na výlet do Zooparku Zájezd. Je to malá zoo nedaleko Kladna. Nachází se v obci Zájezd. 

V malé, takřka rodinné, zoo chovají přes 40 druhů exotických (lemury, drápkaté opičky, velbloudy, karakaly, želvy ...) a domácích zvířat. Přes léto je možné obdivovat expozici chameonů.
ZOO je dobře dostupná pro kočárky. Větší děti od parkoviště k ZOO snadno dojedou na odrážedlech po zpevněné pěšině. Cesta od parkoviště je koncipována jako naučná stezka.

Járovi se nejvíce líbily želvy ostruhaté, leguáni a samozřejmě domácí zvířata. V Zooparku Zájezd totiž myslí i na rodiny s malými dětmi a tak je možné vstoupit do ohrad s domácími zvířaty a pohladit a nakrmit kozy, králíky či prasata. Tahle část ZOO měla u dětí opravdu velký úspěch a Járu jsme z ohrady s kozami nemohli dostat.

A málem bych zapomněla na důležitou informace - vedle Zooparku je Restaurace Zájezd s vynikající kuchyní, příjemnou obsluhou, velkou terasou a dětským koutkem. Vyzkoušeno a kladně ohodnoceno našimi přáteli.

Zopark Zájezd je hezkým půldenním výletem a tak se sem ještě během podzimu určitě podíváme. Pokud ještě nevíte, kam o víkendu s dětmi, neváhejte, bude se vám zde líbit.


Obyvatelé Zooparku Zájezd.

V dětské části Zooparku Zájezd.




1 komentář:

  1. To vypadá na super výlet. My jsme v Zájezdě taky byli, kousek odtamtud je navíc ještě moc pěkný bazén, kde jsou hodně vstřícní koupání s dětmi a mají to na to podle mého měřítka docela dobře uzpůsobené. Rozhodně bych řekl že lépe, než v jiných větších a známějších plovárnách a koupalištích. Takže doporučuji, abyste to navštívili i tam. Dokonce tam měli i paní, která si s dětmi hrála v brouzdališti, takže se tam krásně zabavili a zároveň byli pod dozorem. :)

    OdpovědětVymazat