pondělí 7. září 2015

Pohádková alej

V neděli 6.9. jsme vyrazili s Markétou a Zuzankou na do Pohádkové aleje u nás v Chýni. Akce pro děti všech věkových kategorií, ale hlavně pro ty školkové, se konala na louce u mateřské školky a u Strahovského rybníka. 

Myslím, že loni by podobná akce u našich dětí ještě neměla takový úspěch. Ale pro tříleté děti to bylo naprosto perfektní. Sice ještě Jari a Zuzi neznají všechny pohádkové postavy, které jsme potkali, ale i tak se s chutí zapojili do plnění úkolů a spolupráce s pohádkovými bytostmi. Cesta dlouhá 1,5 km byla dlouhá tak akorát, aby jí i menší děti ušly a ještě došly domů. Po cestě jsme se zastavili na osmi stanovištích, na kterých děti plnily různé úkoly.
Tím, že byla Pohádková alej akcí na vesnici, nebyla to masová akce jako tomu bývá ve městě, kde jsou vždy davy dětí a rodičů. Všechno díky tomu hezky plynulo, nikde jsme dlouho nečekali a tak děti přecházely od jednoho stanoviště k druhému a nenudily se při dlouhém čekání ve frontě.

Bylo potřebné prosekat se křovím a zachárnit Šípkovou Růženku.


U ježibaby z perníkové chaloupky lovili vajíčka, která hlídal drak.


Ferdovi Mravencovi pomáhali nosit polínka jako pilní mravenečci.


U vodníků lovili ryby z bazénku.


Trochu více se děti zdržely u moc pěkného úkolu, který si pro ně připravila Maková panenka - bylo nutné najít vždy dvě makovice, které chrastí stejně.


Úkol, který se líbil Járovi měli připravený Děděk s bábou - potřebovali pomoci vytáhnout velikou řepu.


Zlatovlásce bylo potřeba navléknout nové korále - to byl úkol, do kterého se Zuzi i Jari moc zabrali.


Poslední úkol si připravila Čertice - skákání v pytli bylo pro naše sokolíky za odměnu.


Pohádková alej končila u rybárny, kde na děti čekal Rumcajs, Manka a Cipísek. Rodinka z lesa Řáholce si pro děti připravila bonusový úkol - opravit hodiny na věži (vhodit šišku do věže).


A protože jsme v nedělním větrném počasí docela vymrzli, museli jsme zajít k nám na kávu a bábovku (pekl Jára). A taky trochu toho dětského hraní a řádění.




Žádné komentáře:

Okomentovat