neděle 31. srpna 2014

Dárek pro nastávající maminku

Výhodou toho, že čekáte druhé dítě je, že už tak trochu tušíte, co vás čeká a co budete potřebovat. Nejen pro miminko, ale i sama pro sebe. A že nejdůležitější je před porodem odpočívat a nabírat síly.

A tak, když se blížil Markétě termín porodu, bylo pro mě naprosto samozřejmé, snažit se jí pomoci. Když jí v porodnici na kontrole řekli, že porod je již otázka několika málo hodin, bylo jasné, že to co teď hlavně potřebuje, je odpočinek.

Proto jsem se nabídla, že Zuzanku pohlídám. S Járou jsou skvělá dvojka už od mala a tak jsem se těšila, že si děti spolu v deštivém odpoledni budou hrát u nás doma.
Cestou pro Zuzanku jsem ještě stihla nakoupit dárek pro nastávající maminku - tedy to, co jsem při porodu a těsně po něm ocenila já.

Dubová kůra, Bepanthen, hroznový cukr a Caro (místo kávy).

Pak už jsem jen naložila Zuzu a jeli jsme k nám. Zábava začala hned na parkovišti, kde se nám po dešti vždy udělá velká louže. Nabírat vodu a skákat v kaluži - to je ta pravá odpolední zábava.

A doma to pokračovalo ve kamarádském stylu. Společně dělali všechno - jako děti ve školce. Co dělal jeden, to okamžitě napodoboval druhý. Největší zábavou byla svačina v bunkru a kreslení obrázku pro Markétu. Děti jí nakreslily kočku (asi našeho Zmizíka, kterého mají oba rádi) a bramboru.


Hlídat Zuzu bylo super. Měli jsme společně moc milé odpoledne. Tak doufám, že jsme nehlídali naposledy. Markét, ráda Zuzu zase někdy pohlídám.


1 komentář:

  1. Také jsem dávala jako dárek ověřené a vždyhodící se věci :-)

    http://blogujicimaminy.blogspot.cz/2014/08/prvni-iqlandatko.html

    OdpovědětVymazat