čtvrtek 3. července 2014

Korčula

Jsme zpátky z dovolené. Máme plno zážitků z letošního lenošení v Chorvatsku. Vydá mi to určitě na více článků a tak dnes začnu s fotkami z výletu na Korčulu. 
Korčula nás okouzlila už loni. Úzké, strmé uličky, ve kterých to ale i nadále naplno žije. Ve spoustě domů se bydlí, jsou v nich kanceláře, malířské ateliery, řezbářské dílny. Ne jen penziony nebo restaurace.

Na Korčulu se pohodlně dostanete trajektem z Orebiće. Cesta trvá asi 20 minut a z přístavu je to asi 3 kilometry do města. Protože kolem silnice není chodník, víme z vlastní zkušenosti, že to není výlet pro pěší s kočárkem. Lepší je dojet do města autem. Nebo zvolit jiný trajekt, který je prý jen pro pěší a kotví u historického centra.

Přijíždíme na Korčulu.

Historie je patrná na každém kroku. Z dálky i z blízka. Na začátku sezony je už v uličkách docela dost turistů. 


I tak ale běžný každodenní život vesele pokračuje dál. Jsou tu uličky plné turistů, ale i uličky, kde nepotkáte skoro nikoho. 


Korčula - to je historie, barvy, moře, schody a samozřejmě i suvenýry.


A také lodě. Přístavy pro trajekty jsou tu dva. A plachetnice tu mají také své významné místo v dopravě.


Korčula - to je také spousta rostlin. Na začátku sezóny většina z nich ještě kvete a dodává tak barvy a vůni úzkým uličkám.


A pro mě je výlet na Korčulu samozřejmě taky příležitostí fotit Jariho, jak zkoumá město po svém.

1 komentář:

  1. My jsme se zatím k moři s dcerkou neodvážili. Máme raději hory, ale hlavně se bojím té dlouhé cesty...Letos mne s dcerkou stačila šestihodinová cesta do Rakouska do Alp;) Už jsem nevěděla jak dcerku zabavit! Jak jste to zvládli vy? Máte nějaké doporučení? Dcerce bude brzy rok a půl. Myslím, že ani příští rok k moři nepojedeme... Necháme to až na později;)

    OdpovědětVymazat