pátek 25. července 2014

Mirakulum

Už jsme o Mirakulu slyšeli dříve a tip na výlet jsem měla od Dinči a teď nastal čas, vyzkoušet ho na vlastní kůži. Děti z našeho Komanda již dorostly do věku, kdy si mohou atrakce v Mirakulu užít a tak jsme vyrazili s Terezkou, Štěpánem a Kubou na první návštěvu. A rozhodně ne poslední. Příště to musíme zopakovat s celým Komandem.

Areál Mirakula se nachází v bývalém vojenském prostoru v Milovicích a díky tomu je zde dostatek prostoru pro výstavbu obřích prolejzaček, lanových center, houpaček nebo podzemních bludišť.

Vybaveni baterkou jsme se s Járou v chodbách courali docela dlouho. A stejně jsme neprošli všechna podzemní zákoutí.
Podzemní bludiště - zábava pro malé i velké návštěvníky. 

Obří trampolíny jsme viděli 2 a na obou se vyřádilo spousta dětí najednou. Od úplných mrňat (pro které je bezpečnější hopsat na okraji, aby je větší děti neshodily) až po puberťáky a občas i rodiče.

Na trampolínu se Jari musel ještě jednou vrátit - naprosto ho hopsání nadchlo.

Po chvilce rozmýšlení nakonec na trampolínu vylezl i Kuba. A pak jsme ho z ní nemohli dostat.



Areál Mirakula je opravdu velký a atrakcí je tu hodně a další atrakce budou časem přibývat. Za jedno dopoledne určitě není možné vyzkoušet všechno. A kromě atrakcí jsou tu i trávníky, na kterých je možné piknikovat nebo si půjčit lehátko a odpočívat.

Hrad, podzemní bludiště, lanové centrum, výtvarné dílny a spousta dalšího.

Kromě trampolíny a podzemního bludiště jsme si stihli ještě vyzkoušet lanové centrum. Krásná společná zábava pro děti i rodiče. Kdo se nebojí výšek, přijde si na této atrakci na své. Kdo se výšek bojí, tak jako já, musí svůj strach překonat a jít to prostě vyzkoušet.



Ve výtvarné dílně jsme objevili koutek, kde si děti mohly osahat různé materiály

Jari a Kuba zkoumají.

Minizoo jsme museli navštívit i když kluci byli už unavení. Možnost vlézt mezi zvířata se líbila všem dětem. A když navíc mohli zvířata krmit (ošetřovatel dal dětem větvičky pro stádo koz), mělo to to správné kouzlo.


Výlet do Mirakula musíme na podzim zopakovat. Příště nás asi pojede víc a pojedou i tatínkové.

Žádné komentáře:

Okomentovat