pondělí 9. června 2014

Malá Skála s Komandem

Náš dlouho plánovaný víkend s Komandem jsme si užili v Českém ráji. Tentokrát se navíc Komando rozrostlo o další dvě kamarádky a dva chlapečky. Bylo nás tedy celkem 7 maminek a 8 dětí. To už jsme byli pořádné komando.

Naše Komando - na pomoc nám přijel Florík.

Proto, abychom neděsili a neobtěžovali případné spolubydlící, pronajali jsme si celý dům v Malé Skále. Dům má velkou oplocenou zahradu s pískovištěm a přístřeškem, pod kterým jsme seděli v horkých letních dnech.
Občasné chvilky bez dětí.

A jako bonus pro naše děti – hned za plotem jsou koleje. A trať Turnov – Malá Skála – Železný Brod je opravdu frekventovaná. Naši milovníci mašinek, obzvláště pak Hynek, si tedy projíždějících a houkajících vlaků užívali plnými doušky. Nejvtipnější bylo pozorovat děti, jak při houkání vlaku nechají veškerých radovánek a dívají se na vlak. A to každých 20 minut.

Celé dny jsme byli venku - to je prostě léto.

A protože bylo milovníků vlaků mezi námi víc, vyrazili jsme v pátek na výlet vlakem. Cesta byla jasná – Malé Skály do Železného Brodu, odtud zpět přes Malou Skálu do Turnova. V Turnově do cukrárny a na dětské hřiště. A nakonec vlakem z Turnova do Malé Skály. Někdo by si mohl ťukat na čelo, proč jsme nejeli rovnou do Turnova? Protože to by ale byl výlet vlakem jen 10-ti minutový.

Vlaky a prolejzačky - krásné páteční dopoledne.

Odpoledne, když se děti vyspaly oslavovali jsme Zuzančiny 2. narozeniny - dali jsme si výborný dort, který pekla Markéta a pak jsme napustili vodu do bazénků a užívali jsme si léto, jak se patří. A pokračovali jsme v tom i v sobotu.

Zuzanko - všechno nejlepší k 2. narozeninám.


Za fotky tentokrát děkuji Vendulce.








Žádné komentáře:

Okomentovat