pátek 6. prosince 2013

Adventní přípravy

Vánoce se pomalu blíží a já se začínám těšit. Slavit je s Jarinkem je úplně o něčem jiném, než to bylo doposud. Tak nějak se na všechno víc těším a přípravy mě baví, protože mu chci vykouzlit hezkou vánoční atmosféru.

Adventní kalendář.
K adventnímu čekání na Vánoce pro mě neodmyslitelně patří adventní kalendář. Moci si každý večer sníst kousek něčeho dobrého a odpočítávat tak, kolik dní ještě zbývá do Štědrého dne, to jsem měla vždycky ráda (když jsme byli malí, brácha nám vždycky čekání urychlil – snědl totiž všechny čokolády ze svého kalendáře a pak se nenápadně pustil do těch našich. Pamatuji si, jak jsme se ségrou každý rok vymýšlely nové schovky, aby Jakub naše kalendáře nenašel. Pokaždé se mu to ale dříve nebo později povedlo :). 
A tak jsme se domluvily s Vendulkou a upekly jsme Jarimu a Jonášovi perníkové adventní kalendáře. Kluci nám u toho chvíli asistovali, chvíli si hráli, sledovali Krtečka, uždibovali a ochutnávali a za odměnu, že byli tak hodní, jim Vendulka zahrála na harfu. To byla pro Járu úžasná odměna. Byl naprosto fascinován.

Další hezké vánoční tvoření jsme si užily s Terezkou. Společně jsme vytvořily adventní věnce a užily si spoustu legrace, když nám Kuba pomáhal zametat jehličí. Lopatku s jehličím vysypal do pračky. Že by nová vůně místo aviváže?

Nalevo můj, napravo Terezčin.

Při společném tvoření nebo procházkách, kdy si kluci společně hráli, jsem si uvědomila, jak Jari začíná dohánět starší kluky a jak se pomalinku začínají mezi nimi smazávat rozdíly. Přesto, že je o 9 měsíců mladší než Jakub s Jonášem, kluci ho začínají brát jako parťáka pro hry. 

Tři osobnosti - Jonáš, Jari a Jakub.

2 komentáře:

  1. Haničko, děkuji moc za tvé návštěvy u mě na blogu i krásné slovíčka, které mi tam po tobě zůstanou .... přeji ti i Jarimu krásnou a pohodovou druhou adventní neděli a krásně si ty vánoce spolu užijte ...pa,, pa Marki

    PS: ten adventní kalendář je parádní !!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Adventní kalendář byl Vendulčin nápad. A MOC se mi líbil, tak jsem se nadšeně přidala. Hezky se nám teď čeká na Vánoce :)

      Vymazat