čtvrtek 30. ledna 2014

Když je nemocná celá rodina

Naším okolím obchází v posledních měsících nějaká viróza – zvrací lidi i zvířata. Na veterině řešíme zvracení skoro každý den a nakonec to postihlo i nás. Jediný, kdo v lednu nebyl nemocný je kocour Zmizík (toho asi jen tak něco nesloží).

Průběh byl sice úporný a náročný, ale naštěstí dost rychlý. Za den bylo hotovo. V sobotu začal Martin a v neděli večer už mu bylo dobře. V pondělí odpoledne jsme ho vystřídali já s Jarinkem a od středečního rána už nám je zase hej. Musím ale uznat, že když se zvracení spustilo i u Járy, bylo mi docela úzko. Viděla jsem na nás dospělých, jak nás to vyčerpává, a nedovedla jsem si představit, jak dlouho to může vydržet 15-ti měsíční dítě.

Nakonec nám pomohlo podávat Jarinkovi po lžičkách (když se napil víc, zvracel) lehce oslazený slabý černý čaj. Pití čaje jsme střídali s pitím Kulíška (rehydratačního roztoku) a když se Jari dožadoval jídla, dostal kousek suchého rohlíku.

V průběhu úterý a středy ještě Járu jako dozvuk onemocnění potrápil průjem a tak jsme pečlivě mazali Bepanthenem při každém přebalení, abychom se vyhnuli opruzeninám, což se podařilo.

Jsem moc ráda, že jsem v pondělí po obědě dobře vyhodnotila situaci a odvolala návštěvu u Wendy (chtěly jsme vyrábět Jonášovi k narozeninám domeček). Moc by mě mrzelo, kdybych nakazila Wendy, Jonáše i Maránka. Pro tam malé miminko, jako je Maránek, by to bylo obzvláště těžké.

Naštěstí jsme si to odbyli na začátku týdne a teď už se můžu v klidu připravit na Aileenčin porod - termín má 1.2., tak jsme zvědaví, kolik štěňátek se jí narodí.

Nemocný Jari v obležení kocoura a psa.



2 komentáře:

  1. To je dobře, že jste to tak dobře zvládli. Nás to taky postihlo... Naštěstí jen mírnější forma, ale i tak to stálo za to...

    OdpovědětVymazat
  2. Ochutnala jsi toho Kulíška? Nikča tu slanou vodu vůbec pít nechtěla. To je dobře, že to bylo tak rychlé. Tak hlavně, ať se vám to nevrátí od některého z příbuzných :-)

    OdpovědětVymazat